ceas Wostok cadran marsala, mecanism mai rar 2214, fabricaţie anii ’60

Share

… ceas Wostok … mecanism Wostok 2214 … 18 rubine … Balansierul … Breguet … electroliză … marsala … Zenith 135 …

 

Fabrica de ceasuri Wostok … limba rusă … Fabrica de Ceasuri nr. 2 din Moscova … Tschistopol Glavpribor … rîul Kama … echipament militar … ceasuri de bord pentru tancuri şi avioane … Tschistopol Ciasovaia Zavod … Wostok … Vostok … ceasurile Pobeda … ceasul Kama … ceasul Amfibia … .

 

Ceasul se află într-o condiţie tehnică şi estetică foarte bună. Revizia a fost făcută recent şi funcţionează la secundă. Se livrează cu tot cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele marsala cu cusături roşii, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *