7 motive pentru a face cadou un ceas

Share

Dincolo de utilitatea ceasului ca instrument de măsurare a timpului, la care te uiţi zilnic de zeci de ori (pentru a şti cît timp ţi-a mai rămas pînă la o întîlnire, sau cît mai ai de stat la locul de muncă :D, sau cît trebuie să mai laşi supa să fiarba), acesta a devenit în zilele noastre un status: al situaţiei materiale, al poziţiei sociale etc. Un ceas făcut cadou cuiva drag, sau unui prieten, îi va aminti de dumneavoastră mai des şi mai constant decît un tricou „de firmă” care se uzează, sau o sticlă de alcool care se consumă. Un ceas este cadoul ideal, nepieritor ! Unele modele vintage sînt cu siguranţă chiar mai ieftine decît tricoul amintit mai sus sau „clasica” sticlă ! Iată cîteva argumente în sprijinul acestei afirmaţii:

1. Un ceas este un cadou original
În mod sigur, extrem de puţine persoane din cercul de prieteni al cuiva îi dăruiesc un ceas cu ocazia aniversării ! Puteţi fi de-a dreptul original dăruind prietenilor ceasuri. Puteti alege dintr-o largă varietate de modele, iar unele modele vintage au preţuri foarte rezonabile pentru vîrsta, mecanismul şi istoria lor. Dacă ştiţi unde să căutaţi puteţi avea chiar şansa de a descoperi un ceas fabricat acum 40, 50 sau 60 de ani, într-o stare tehnică şi estetică foarte bună, care să aibă un element (denumire, culoarea cadranului, model etc.) ce se potriveşte cu cel (cea) care va primi cadoul.

2. Un ceas este o investiție sigură
Majoritatea obiectelor sau bunurilor scad, cu timpul, ca valoare: maşini, case, bunuri de uz casnic etc. Puține obiecte își măresc valoarea odată cu trecerea timpului (tablouri, ceasuri, bijuterii, antichităţi), iar ceasurile de mînă fac parte dintre acestea. Spre deosebire de ceasurile vintage, care reprezintă o investiție sigură dacă au ajuns deja la o vechime și o valoare apreciată diferit de colecţionari, ceasurile noi reprezintă o investiție pe termen lung doar dacă sînt produse de o companie de renume, într-o serie limitată și au un preț de pornire ridicat.

3. Un ceas este personalizat
Multe piese par să arate la fel, dar diferenţa poate fi dată de brand, de mecanismul din interior, de design sau de pietrele preţioase cu care sînt ornate. Un concept inovativ va diferenţia pe purtătorul acelui ceas, la fel cum o va face şi un clasic al orologeriei. Personalitatea unei persoane pasionate de modă va fi întregită de un ceas fashion, iar personalitatea unui pasionat de mecanică va fi pusă în evidenţă de un ceas clasic, cu mecanism mecanic sau automatic. Astfel, posesorul ceasului va fi uşor de remarcat în orice împrejurare.

4. Un ceas este permanent
Majoritatea cadourilor pot fi consumate, ieşite din modă, uzate sau stricate în cîteva zile, cîteva luni ori cel mult un an de la data primirii: băuturi sau alimente, haine, jucării, gadget-uri etc. Un ceas de mînă (vintage sau nou, dar original !) poate rezista ani de zile sau chiar toată viața, iar valoarea lui poate crește în tot acest timp. Plus că, de cîte ori se va uita la ceas, persoana căreia i l-aţi făcut cadou îşi va aminti de dumneavoastră !

5. Un ceas este practic
Indiferent de accesorizare sau de echiparea mecanismului, un ceas care arată ora exact este ceva practic. Dacă are şi complicaţia de dată sau dublu calendar, este şi mai practic. Dacă persoana căreia vreți să i-l dăruiți este o persoană sportivă, dinamică, activă, puteţi să alegeţi un ceas rezistent la apă sau la şocuri, protejat eventual de un geam din cristal safir, sau un ceas cu cronograf, tahimetru, busolă şi altele.

6. Un ceas vă completează ţinuta
Acest aspect le preocupă îndeosebi pe femei, dar şi bărbaţii au început să fie din ce în ce mai atenţi la ce ceas îşi asortează. Dimineaţa, ceasul poate fi ales după ţinuta în care vă îmbrăcaţi (office, casual, sport ş.a.m.d.), după culoarea hainelor, în funcţie de starea de spirit sau de vremea de afară. Pentru oricare dintre aceste variante şi pentru multe altele, e bine să aveţi ceasul potrivit !

7. Un ceas este precis
Fie că vreţi să impresionați pe cineva dăruindu-i un ceas de mare precizie, fie că vreţi să-i sugeraţi să fie mai punctual la serviciu sau acasă, un ceas de mînă reprezintă cea mai inspirată alegere. Precizia ceasurilor a crescut foarte mult în ultimii ani, iar cum timpul este tot mai prețios în acest secol al reţelelor de socializare, a ști mereu cu exactitate cît este ceasul reprezintă o necesitate absolută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *