ceas Patic-Swiss placat cu aur, mecanism Unitas 6310, fabricaţie anii ’50

Share

Acest ceas Patic-Swiss este echipat cu un mecanism Unitas 6310 cu 17 rubine (a fost fabricat şi într-o variantă cu 15 rubine) şi secundar periferic, cu diametrul de 29 mm şi înălţimea de 3,85 mm. Acest mecanism este supranumit, în literatura de specialitate, Wehrmachtswerk (army movement, mecanism militar). A fost modificat şi de alte manufacturi orologere, pentru a dezvolta calibre noi: Dugena 3903 şi Dugena 717, Helvetia 65 şi Helvetia 66. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 19 mm. Ancora de tip swiss cu palete din rubin şi balansierul efectuează 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură o respectabilă rezervă de mers de 47 de ore. Carcasa este placată cu aur (marcaj între anse, la ora 6), în stare foarte bună. Capacul spate, din oţel, este în stare perfectă şi are ştanţată seria 1332. Coroniţa este perfect conservată. Cadranul este NOS, cu indecşi şi indicatoare aurii. Un ceas în stare perfectă.

 

Ceasul provine din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *