web counterweb counter

ceas de buzunar (pandant) Officina Alessi, design aparţinînd celebrei Zaha Hadid, mecanism quartz ETA 956.032 cu 7 rubine

Acest ceas de buzunar (sau pandant) Officina Alessi este însufleţit de un mecanism quartz ETA 956.032 cu 7 rubine, versiunea longlife fără secundar. Ceasul are diametrul de 32 mm şi grosimea de 8 mm, iar mecanismul are 17,2 mm diametru şi 2,5 mm înălţime. Designul ceasului este caracterizat de simplitate extremă. Indicatoarele argintii sînt în ton cu carcasa de oţel şi cu lanţul din acelaşi material. Capacul spate, din oţel, este prins de carcasă cu 6 şuruburi şi are gravată seria AR 0004962. Fabricat în Elveţia, acest ceas este creaţia de design a celebrei arhitecte irakiene Zaha Hadid, prima femeie din lume care a obţinut Premiul Pritzker (2004) şi Premiul Sterling (2005), autoarea Centrului Acvatic din Londra, a Operei din Guangzhou şi a altor clădiri cu un design atît de uluitor încît taie respiraţia oricărui privitor.

 

Officina Alessi este una dintre cele mai puternice case de design din lume. Înfiinţată în 1921 de Giovanni Alessi, firma a început ca un atelier în Valle Strona, lîngă Lacul Orta din Alpii Italieni, în apropierea graniţei cu Elveţia. Fabrica a început să producă o gamă largă de obiecte din alamă, crom şi nichel, argintate sau aurite. Designul, în actualul sens al termenului, a început atunci cînd Carlo, fiul lui Giovanni, şcolit ca designer industrial, a fost numit şef. Între 1935 şi 1945 acesta a dezvoltat practic toate produsele fabricate de Alessi ! În 1955 fratele lui Carlo, Ettore Alessi, introduce colaborarea cu designeri externi, iar în 1970 Alberto Alessi îi urmează ideea colaborînd cu Achille Castiglioni, Richard Sapper, Alessandro Mendini sau Ettore Sottsass, dînd un nou avînt produselor de designer. În anii ’80, compania face piaţa să se extindă neobişnuit de mult, cu ajutorul bestseller-urilor create de designeri faimoşi precum Aldo Rossi, Michael Graves sau Philippe Starck. În anul 2006 compania şi-a reclasificat produsele în trei linii: “A di Alessi”, “Alessi” şi “Officina Alessi”. Prima clasă este mai accesibilă, iar ultima, Officina Alessi, din care face parte şi ceasul prezentat aici, este cea mai exclusivă, inovatoare şi experimentală, caracterizată de serii mici de producţie şi ediţii limitate. Produsele Alessi sînt expuse inclusiv la Museum of Modern Art (New York), Victoria & Albert Museum, Centre Pompidou (Paris) sau Metropolitan Museum of Art.

 

Ceasul arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu lanţul original, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Periodic, la 1-2 ani, este indicat să-i înlocuiţi bateria.


Leave a Reply

error: Content is protected !!