Acest ceas Thermidor este echipat cu un mecanism Lorsa P75 cu 17 rubine (a fost produs şi într-o variantă mai modestă, cu 7 rubine), secundar central şi calendar. Ceasul are dimensiunile de 45×46 mm şi distanţa între anse de 19 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 4,9 mm. Balansierul cu amortizoare Antichoc-S65 execută 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 44 de ore. Carcasa hexagonală este masivă, frezată dintr-o singură bucată de metal, şi are două coroniţe: cea de la ora 2 învîrte un bezel interior (marcat ca la ceasurile diver), iar cea de la ora 4 armează resortul şi potriveşte ora. Capacul spate, din oţel, are gravate silueta unui scafandru în valuri şi seria 26077.
Marca Thermidor a fost înregistrată încă din noiembrie 1896 în localitatea elveţiană La-Chaux-de-Fonds, celebră pentru firmele de orologerie stabilite aici, de către asocierea Sandoz & Breitmeyer (ulterior, în 1962, a mai fost înregistrată o marcă de ceasuri cu acelaşi nume în Spania, la Madrid, de către José Gascon). Se cunosc prea puţine despre această marcă, cert este că numele brandului vine de la luna a 11-a a calendarului francez republican, numită Thermidor. Aceasta începea în 19 sau 20 iulie şi se termina în 17 sau 18 august, urmînd lunii Messidor şi precedînd-o pe Fructidor. Thermidor a fabricat ceasuri de damă şi bărbăteşti solide, echipate cu mecanisme elveţiene de înaltă calitate. Diver-ele şi cronografele Thermidor erau recunoscute pentru calitatea şi precizia lor.
Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o bună stare tehnică şi estetică. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul revine cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „curele piele”, „perniţe” şi „cutii ceasuri”.
Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.