De ce ceasuri ?

Share

Cînd aud oameni spunînd ”ce nevoie am de ceas la mînă, mă uit la telefon dacă vreau să ştiu cît e ceasul”, îmi vine să mă întorc şi să-i întreb: de ce o femeie alege să poarte pantofi de calitate şi nu botine luate din talcioc ? Pentru că, dincolo de sănătatea picioarelor, pantofii aceia frumoşi, de calitate, o fac să se simtă admirată, să meargă pe stradă ca şi cum toată lumea ar fi a ei. De ce un bărbat alege să bea un vin de struguri şi nu unul de paie ? Tot băutură se cheamă că este. Pentru că licoarea din struguri îţi lasă în gură un gust de toamnă şi nostalgii inefabile.

O femeie va fi mereu atentă cum se îmbracă, ce accesorii şi ce bijuterii poartă în ziua respectivă. Pentru o femeie, ceasul poate fi un accesoriu sau o bijuterie, dacă este de marcă, vintage sau mecanic. Un barbat va avea grijă întotdeauna ce pantofi încalță, cu ce stilou scrie şi ce ceas poartă la încheietura mîinii. El nu va cumpara replici de doi bani ale unor ceasuri care costa mii de euro. Dacă face totuşi acest lucru, nu e barbat. E doar o imitaţie. De ce o femeie sau un barbat alege să poarte un ceas bun la încheietura mîinii ? Pentru că un ceas de marcă înseamnă mai mult decît statut social. Înseamnă eleganţă şi\ sau masculinitate.

12 ceas Omega Geneve automatic calibrul 565

Încerc de ani de zile să-mi educ prietenii că un CEAS (am scris cu majuscule deoarece fake-urile „made in piaţă” sau quartz-urile de duzină nu pot fi considerate ceasuri) de mînă face parte din status-ul fiecăruia, este un act de eleganţă, ca să nu mai vorbim că simplul fapt că ţi-ai pus dimineaţa ceasul care se potriveşte cu agenda setting-ul de pe ziua respectivă, cu ţinuta sau pur şi simplu cu starea ta de spirit te face să te simţi… îţi dă aripi, eşti mai eficient, mai calm, mai atent şi mai binedispus. Mă bucur să constat că am şi reuşit în mare parte, că prietenilor mei au început să le placă orologiile, să aprecieze un mecanism bun, robust, fiabil, frumos, al cărui tic-tac ţi se transmite parcă în sînge prin încheietura mîinii.

Rolul acestui site este să vă ofere idei pentru un cadou aidoma timpului – etern, nepieritor ! Şi ce cadou mai frumos şi mai trainic (căci un tricou „de firmă” costă mai mult şi rezistă mai puţin în timp decît un ceas vintage) puteţi alege pentru familie sau prieteni ?

Principalul obiectiv al muncii noastre este şi va ramîne acela de a vă pune la dispoziţie ceasuri mecanice, automatice sau de altă factură, ceasuri de marcă, ceasuri vintage precum şi accesorii pentru ele (curele de ceas, scule de ceasornicărie, cutii sau perniţe pentru ceasuri), toate de calitate şi aşezate la îndemînă. Eforturile noastre vor fi îndreptate către diversitate şi calitate, aşa încît toţi cei care aleg să cumpere un cadou pentru cineva drag să fie mulţumiţi de ceasul ales, sau de accesoriile care îl însoţesc. Ceasurile de pe site-ul nostru pot fi noi, vintage, recondiţionate sau chiar restaurate cu mari eforturi financiare şi tehnice.

4

Ne-am mai propus să-i informăm pe cei interesaţi asupra domeniului orologer, prin diverse informaţii care să-i ajute. Pe pagina noastră de internet veţi găsi unul dintre cele mai complete dicţionare de termeni orologeri din România. De asemenea, vă veţi putea documenta despre rezistenţa la apă a ceasurilor (care nu este mereu ceea ce pare !), despre etanşeitatea orologiilor sau despre precizia acestora.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi vă îndrumăm să vizitaţi periodic site-ul. Dacă aveţi sugestii sau completări vă rugăm să ni le comunicaţi, pentru a contribui la buna informare a comunităţii de pasionaţi ai orologeriei. Toate fondurile obţinute din vînzarea acestor ceasuri, care fac parte dintr-o colecţie privată, nesupusă reglementărilor comerciale, vor fi utilizate pentru cauze umanitare, sau pentru susţinerea unor activităţi nonprofit, sociale, sportive sau culturale.

Pentru toate ceasurile şi accesoriile garantăm autenticitatea !