web counterweb counter

brichetă Zippo aurie, benzină, serie A 03, stare foarte bună

Această brichetă de colecţie Zippo, pe benzină, cu seria A 03 ştanţată pe spate alături de elementele de identificare ce atestă originalitatea piesei, este fabricată în urmă cu aproximativ 20 de ani. Dimensiunile piesei sînt 52×38,5×12,5 mm. Bricheta are o greutate de aproximativ 100 de grame. Funcţionează perfect.

 

În 1932 ia naştere celebra Zippo, companie care aduce multe modificări şi îmbunătăţiri brichetelor, acest accesoriu începînd să fie foarte apreciat atît datorita aspectului cît şi duratei de viaţă. Denumirea Zippo provine pur şi simplu de la faptul că inventatorului George G. Blaisdell îi plăcea cum sună cuvîntul „zipper” (fermoar, în engleză) ! Povestea Zippo Manufacturing Company este cea a poporului american, a fondatorului brandului, povestea angajaţilor, clienţilor şi colecţionarilor Zippo, a căror loialitate a jucat un rol foarte important în istoria de peste 80 de ani a companiei. Cronologia acestei faimoase brichete începe în 1930, la Bradford Country Club (Pennsylvania), cînd George Blaisdell privea un prieten manevrînd cu stîngăcie o brichetă mare cît un castravete, de fabricaţie austriacă. Bricheta a funcţionat bine, chiar şi pe vînt, datorită designului coşului, dar aspectul său greoi necesita utilizarea cu două mîini, aşa că doi ani mai tîrziu a decis să remodeleze bricheta austriacă, înfiinţîndu-şi propria fabrică. Blaisdell a conceput o carcasă dreptunghiulară de care a ataşat, cu o balama, partea de sus. El a păstrat designul coşului, care a protejat flacăra în condiţii nefavorabile. Rezultatul a fost o brichetă care arăta bine şi era uşor de utilizat. Primele brichete Zippo, astăzi obiecte de muzeu, au fost produse în 1933 şi vîndute pentru aproape 2 $ bucata. De la început, au fost însoţite de garanţia pe viaţă, necondiţionată, „Funcţionează sau o reparăm gratis”, valabilă şi astăzi. Prin 1935 Kendall Refining Company a comandat 500 de brichete Zippo, considerate a fi primele brichete conţinînd o reclamă şi care sînt astăzi obiecte rare de colecţie, extrem de căutate de pasionaţi. Astăzi, companii din toată lumea continuă să utilizeze brichetele ca mediu de promovare, Zippo fiind favoritul colecţionarilor. Cel de-al Doilea Război Mondial a deturnat producţia Zippo numai către nevoile militare, renunţînd la piaţa civilă. Milioane de soldaţi din întreaga lume deţineau cîte o brichetă Zippo, acest lucru stabilind marca drept un simbol. Începînd cu anii ’50, seriile cu dată au fost ştanţate în partea de jos a fiecărei brichete Zippo, iniţial în scop de CTC dar devenit rapid un instrument foarte important pentru colecţionari. Poate una dintre cele mai mari influenţe asupra colectorilor l-au avut Hollywood-ul şi Broadway-ul, Zippo fiind prezentă în peste 1.500 de filme, piese de teatru şi emisiuni de televiziune de-a lungul timpului. George Blaisdell a murit în octombrie 1978, fiicele sale, Harriett B. Wick şi Sarah B. Dorn moştenind afacerea, deţinută astăzi tot de urmaşii familiei. Se estimează că există patru milioane de colecţionari Zippo în America, şi peste 20 de milioane în lume.

 

Bricheta face parte din colecţia personală şi este în stare foarte bună ! Funcţionează perfect, cu benzină specială ! Se livrează aşa cum este, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

 

Întreţinere: depozitaţi brichetele în cutii speciale, sau în cutia lor originală. Dacă nu le folosiţi frecvent, nu le depozitaţi pline cu combustibil ! Periodic, brichetele trebuie curăţate şi şterse cu o cîrpă moale (după caz, înmuiată în soluţie de curăţat sau nu). Evitaţi manipularea brichetelor cu obiecte care le-ar putea zgîria. Asiguraţi-vă că sînt depozitate în locuri uscate, umezeala putînd afecta atît starea pietrei cît şi pe cea a corpului brichetei. Schimbaţi piatra la timp şi rugaţi specialistul să facă brichetei şi o scurtă revizie cu această ocazie.


Leave a Reply

error: Content is protected !!