web counterweb counter

brichetă S.T. Dupont masivă, placată cu aur, lăcuită cu laque de Chine, serie 05D01A8, stare NOS

Această brichetă S.T. Dupont, de lux, pe benzină, este un model celebru (cel mai probabil un Ligne 2 Large) al cărui capac emite, la deschidere, faimosul sunet de cristal specific brichetelor Dupont. Dimensiunile piesei sînt 62x37x11 mm. Bricheta este gravată cu un model în zig-zag extrem de elegant, este placată cu aur şi lăcuită cu faimosul laque de Chine (ştanţe pe spate). Piesa are o greutate de aproximativ 250 de grame. Serial number-ul gravat pe spate este 05D01A8. Funcţionează perfect.  Acest model costă, nou, între 3.500 şi 4.000 de lei în magazinele retailerilor autorizaţi !

http://www.tobacco-online.ro/Brichete/Brichete-S.T.-Dupont/Bricheta-S.T.-Dupont-Cote-D-Azur-Pink-Gold/

Manufactura Simon Tissot-Dupont a fost fondată în 1872 la Paris de către tînărul de numai 25 de ani cu acelaşi nume, fost fotograf al lui Napoleon al III-lea. Firma producea iniţial doar produse de lux din piele. Împăratul Napoleon al III-lea şi Împărăteasa Eugenie s-au numărat printre primii clienţi. Primele brichete cu benzină au fost fabricate tîrziu, după 1900. În vremuri de război, cînd materialele de calitate erau greu de procurat, brichetele Dupont erau realizate din aluminiu. Compania a revenit rapid la materiale de înaltă calitate după Primul Război Mondial, serii foarte frumoase de brichete pe benzină ieşind pe porţile fabricii începînd din acel moment pînă în anii ’50. Atelierul a revenit celor doi fii ai fondatorului, Lucien şi André, în 1919, trei ani mai tîrziu cei doi fraţi achiziţionînd propriul sediu pe Rue Dieu din Paris, nr. 8bis, Hôtel Particulier. Cinci ani mai tîrziu mută sediul în oraşul natal al familiei din Haute Savoie, unde regăsim şi astăzi firma. Prima brichetă cu gaz realizată de S.T. Dupont a fost lansată în 1953 şi purta numărul de cod D57, instituind o caracteristică a brichetelor acestei mărci: gazul începe să iasă de la momentul deschiderii capacului, închiderea acestuia împingînd duza în poziţia iniţială, spre deosebire de alte brichete la care gazul curge doar de la momentul aprinderii. Următorul model pe gaz, marcat BS (Briquet Simple), a apărut în 1959 iar dimensiunile acestuia erau mai mari. Producţia Dupont BS s-a încheiat în 1970, dar service-urile autorizate Dupont acceptă acest model pentru reparaţii chiar şi astăzi ! Mărimea acestui model de încredere era aceeaşi cu a colecţiei Ligne 1 de astăzi. S.T. Dupont a lansat de-a lungul timpului multe colecţii superbe, TOATE modelele acestei mărci fiind colectibile. Simon Tissot-Dupont a înţeles valoarea unor obiecte frumoase, personalizate. Semnătura S.T. Dupont reprezintă astăzi garanţia calităţii, exclusivismului şi a legendelor iconice. Manufactura a produs şi produce în continuare obiecte de lux pentru casele regale din toată lumea, precum şi pentru personalităţi celebre ale lumii artei sau spectacolului. De altfel, designul unora dintre modele a fost conceput cu ajutorul lui Pablo Picasso, Andy Warhol, Karl Lagerfeld ş.a.

 

Bricheta face parte din colecţia personală şi este NOS ! Funcţionează perfect, cu benzină specială ! Se livrează aşa cum este, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

 

Întreţinere: depozitaţi brichetele în cutii speciale, sau în cutia lor originală. Dacă nu le folosiţi frecvent, nu le depozitaţi pline cu combustibil ! Periodic, brichetele trebuie curăţate şi şterse cu o cîrpă moale (după caz, înmuiată în soluţie de curăţat sau nu). Evitaţi manipularea brichetelor cu obiecte care le-ar putea zgîria. Asiguraţi-vă că sînt depozitate în locuri uscate, umezeala putînd afecta atît starea pietrei cît şi pe cea a corpului brichetei. Schimbaţi piatra la timp şi rugaţi specialistul să facă brichetei şi o scurtă revizie cu această ocazie.


Leave a Reply

error: Content is protected !!