ceas James, mecanism Baumgartner

Share

Acest ceas James dispune de un mecanism Baumgartner, pin lever, dar care funcţionează corespunzător. Ceasul are diametrul de 37 mm şi distanţa între anse de 19 mm. Cadranul este în stare foarte bună, cu principalii indecşi orari marcaţi cu triunghiuri. Carcasa fabricată de Fabrique d’ Horlogerie Gigantic SA (poanson de fabricant pe lateralul carcasei, la ora 9) este placată cu aur. Capacul spate, în stare foarte bună, este din oţel.

 

Marcă înregistrată britanică, fabricată de James Ernst Spencer şi compania Rustless and General Iron Co. pe care acesta o deţinea încă din 1880 în 97 Canon Street din Londra, James n-a strălucit pe scena orologeră mondială. A ocupat însă un loc în marea carte a orologeriei, iar acest exemplar în stare bună ţine să ne reamintească acest lucru.

 

Piesa provine din colecţia personală, arată şi funcţionează bine. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare (necesită înlocuire), iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *