web counterweb counter

ceas Moskva (ceas Moscova), foarte rar, calibru 2608

Acest ceas Moskva (ceas Moscova), rar întîlnit astăzi pe piaţa ceasurilor vintage, este unul dintre cele mai bune ceasuri fabricate în fosta Uniune Sovietică. Acest ceas de damă este echipat cu un calibru 2608 cu 16 rubine şi secundar central, foarte fiabil şi robust. Ceasul are diametrul de 31 mm şi distanţa între anse de 16 mm, iar mecanismul are diametrul de 26 mm şi o grosime de 3,9 mm. Balansierul din glucydur cu şuruburi de compensare şi amortizoare antişoc are o spirală din oţel cu spira terminală tip Breguet şi efectuează 18.000 de bătăi/ oră. Arcul motor din elynvar cu spirală dublă Cornu asigură o rezervă de mers de 37 de ore. Acest tip de mecanism a fost fabricat timp de numai zece ani la Prima Fabrică de Ceasuri din Moscova (mecanismul are ştanţată în interior, pe roata arcului şi pe podul superior, sigla „1 MЧЭ”). Ceasul are chiar şi astăzi o precizie de invidiat.

Brandul Moskva echipat cu mecanisme Pobeda 2608 a fost produs timp de numai cinci ani consecutivi, între 1955 şi 1960, la Prima Fabrică de Ceasuri din Moscova. Pobeda este primul ceas sovietic fabricat în producţie de serie după cel ce-al doilea Război Mondial. Devenit aproape o legendă, acest ceas are rădăcinile încă din 1927, cînd guvernul sovietic a decis să dezvolte industria de ceasuri şi mecanică fină. Istoria Pobeda începe însă în 1928, cand Rusia a cumpărat companiile americane Dueber Hampton Watch & Co. şi Ansonia Clock Company, mutînd liniile de producţie în Rusia. În paralel, firma franceză Lip SA d’Horlogerie livrează în cantităţi mari mecanisme, componente şi indicatoare. În 1945, imediat după terminarea războiului, a început producţia la Fabrica de Ceasuri nr. 1 din Moscova. Denumirea “Pobeda ” („victorie” în limba rusă)  a fost stabilită de însuşi Iosif Visarionovici Stalin, în cinstea victoriei sovietice.

Ceasul arată excelent şi funcţionează foarte bine. Revizia a fost făcută recent. Provine din colecţia personală şi se vinde impreuna cu o curea noua, dedicata, din piele neagra, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, rechin, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi  „cutii”.


Leave a Reply

error: Content is protected !!