web counterweb counter

brichetă Sarome Cruiser în formă de vapor, model rar produs numai între 1959-1960

Această brichetă Sarome Cruiser, în formă de vapor, pe benzină, este o adevărată piesă de colecţie, fabricată numai între anii 1959-1960 ! Istoria acestei brichete este oarecum amuzantă: a fost “concepută” de către Kunijiro, un producător de… jucării de lux, pentru distracţie, în forma unui crucişător. Bricheta Cruiser a fost primită cu surprindere de cunoscători, apoi a început să fie colecţionată de pasionaţi din întreaga lume. Cele mai multe brichete Sarome Cruiser au fost expediate în afara Japoniei, în special în Statele Unite. Bricheta de faţă este inscripţionată cu numele mărcii şi cu cel de patent (PAT. NO. 132583), iar pe spate are inscripţia “Sarome Cruiser, S.G.W. MFG. Co Ltd”. Dimensiunile piesei sînt 70x25x12 mm. Funcţionează bine, trebuie doar alimentată cu benzină.

 

În 1940, Kunijiro Segawa, fondatorul Sarome, începea să ucenicească la presa mecanică, opt ani mai tîrziu devenind producător de jucării şi brichete. În 1952, Segawa Manufacturing Company începe retehnologizarea pentru fabricarea brichetelor, ca după numai doi ani să devină numărul unu în industria japoneză a brichetelor (primeşte licenţa JIS 2868, din partea Japanese Industrial Standard Commitee). În 1955 trece şi la producţia de brichete cu gaz. Datorită deszvoltării continue a afacerilor, compania înfiinţează noi fabrici, cum sînt cele de la Miyama şi Funabashi. Pentru a creşte imaginea brandului, compania îşi schimbă numele în Sarome Lighter Co., Ltd., devenind şi pionier în dezvoltarea brichetelor piezoelectrice, în 1986 reuşind o premieră mondială: dezvoltarea unei flăcări care nu putea fi stinsă de vînt. De la moartea fondatorului Segawa Kunijiro, în anul 2000, compania cunoaşte un regres al afacerilor dar este încă pe piaţă. De-a lungul timpului, Sarome a lansat modele de brichete cu adevărat iconice, care fac şi astăzi deliciul colecţionarilor: Swallow, Robin, Elegance, Segar, Oscar, Unicorn, Sharp, Liquid sau Cruiser.

 

Bricheta face parte din colecţia personală şi este în stare bună. Funcţionează cu benzină. Se livrează ca în fotografii. Transportul cade în sarcina cumpărătorului.

 

Întreţinere: depozitaţi brichetele în cutii speciale, sau în cutia lor originală. Dacă nu le folosiţi frecvent, nu le depozitaţi pline cu combustibil ! Periodic, brichetele trebuie curăţate şi şterse cu o cîrpă moale (după caz, înmuiată în soluţie de curăţat sau nu). Evitaţi manipularea brichetelor cu obiecte care le-ar putea zgîria. Asiguraţi-vă că sînt depozitate în locuri uscate, umezeala putînd afecta atît starea pietrei cît şi pe cea a corpului brichetei. Schimbaţi piatra la timp şi rugaţi specialistul să facă brichetei şi o scurtă revizie cu această ocazie.


Leave a Reply

error: Content is protected !!