ceas Stowa cu melodii, mecanism Stowa SCM 227 MDR

Share

Acest ceas cu melodii, din anii ’80, este echipat cu un mecanism Stowa SCM227MDR. Dimensiunile ceasului sînt de 36×40 de mm şi distanţa între anse de 18 mm.

 

Stowa este o manufactură germană de ceasuri cu cartierul general la Engelsbrand. A fost fondată în 1927 la Hornberg\ Kinzigtal, Germania, de Walter Storz. Numele brandului a fost dat de acronimul format de literele aflate la începutul numelui şi prenumelui fondatorului – STO şi WA. Mai tîrziu, în 1927, se mută la Pforzeim, iar în 1938 începe producţia primelor modele proprii, precursoare ale modelului Antea. În timpul celui de al doilea război mondial Stowa a fost printre firmele furnizoare de ceasuri pentru Lufftwaffe (aviaţia militară germană) şi printre primele 5 firme orologere din lume care produceau ceasuri pentru piloţii forţelor aeriene şi pentru uz naval. În 1945 fabrica a fost distrusă de un bombardament şi a fost mutată la Rheinfelden. În 1947 Stowa a fost membru fondator al “Uhrenindustrieverband” (asociaţia germană a industriei orologere), iar din 1949 sub numele de Parat au fost produse ceasuri executate de cîteva firme asociate, printre care şi Stowa. Din 1951 a început refacerea fabricii din Pforzeim. În anii ’50 ceasurile Stowa puteau fi găsite în peste 80 de ţări. Werner Storz a condus firma mulţi ani, asigurînd renumele nivelului calitativ al ceasurilor sale, iar din 1996 la conducerea Stowa vine Jörg Schauer, care devine şi proprietar al firmei şi care mai deţine deasemenea şi mecanismele Durowe. Stowa reprezintă astăzi una dintre firmele de prestigiu ale industriei orologere germane, iar ceasurile produse de aceasta sînt destul de costisitoare.

 

Ceasul provine din colecţia personală şi se vinde pentru piese. Se livrează cu brăţara de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *