Citizen aproape NOS, mecanism Miyota 2510

Share

Acest ceas este echipat cu un foarte precis şi fiabil mecanism quartz Citizen\ Miyota 2510, cu secundar central şi calendar. Data este cu setare rapidă, prin tragerea remontoarului în poziţia 1 şi rotirea acestuia în sens invers acelor de ceasornic. Ceasul are şi funcţie de hack: la tragerea remontoarului în poziţia 2 pentru potrivirea orei, secundarul se opreşte pentru ca ora să fie fixată cu mai mare precizie. Mecanismul are diametrul de 10½ linii (23,5 mm) şi grosimea de 2,70 mm. Mecanismele Miyota sînt produse de către divizia cu acelaşi nume a holdingului Citizen LTD. Acest tip de mecanism este considerat unul dintre cele mai bune de pe piaţă şi echipează atît ceasuri Citizen cît şi Wittnauer sau chiar Bulova. Numai mecanismul separat costă 40 de dolari ! Brăţara cu siguranţă dublă este originală, grea, marcată Citizen. Capacul spate are următoarele marcaje: 2510-S036569 HSB \ 790154 \ GN-0-S → 9. Geamul este din cristal, tratat antireflex. Indicatoarele orare sînt fosforescente. Bateria este cea originală, în funcţiune de patru ani, programată să mai funcţioneze încă trei ani fără probleme.

 

Binecunoscuta Citizen este una dintre cele mai celebre companii de ceasornice japoneze, care concurează cu succes mărcile elveţiene de tradiţie. Fondată în 1918, a evoluat rapid, şi, după al doilea război mondial, a investit masiv în dezvoltare şi cercetare tehnologică, realizînd propriile calibre “in house” şi un model specific de mecanism cu armare automată. De asemenea, s-a repliat rapid în perioada anilor ’70 către ceasurile cu quartz, care au produs în epocă o criză a orologeriei clasice. În prezent modelele sale de top sînt de tip “eco-drive”, cu alimentare solară.

 

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o stare tehnică şi estetică foarte bună. Piesa se vinde cu tot cu brăţară, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi  „cutii ceasuri”.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense, poate rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. La înlocuirea bateriei recomandăm una identică, originală, deoarece acest tip de baterie are o durată de funcţionare de 6-7 ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *