Acest ceas extraplat Anker este echipat cu un mecanism AS 1525-1526 cu 17 rubine şi armare manuală, fabricat aproximativ între 1960-1965. Acest mecanism, modificat, a stat şi la baza dezvoltării altor mecanisme, cum ar fi Dugena 3006, Dugena 991, Elgin 874 sau chiar Ebel 97. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are 25,6 mm diametru şi o înălţime de numai 2,8 mm (de altfel ceasul, cu tot cu geam, are o incredibilă grosime de doar 6 mm !). Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Incabloc are o frecvenţă de 18.000 bph, iar arcul motor asigură, complet armat, o funcţionare de 44 de ore. Carcasa placată cu aur, cadranul minimalist în stil Bauhaus şi capacul spate din oţel sînt în stare excelentă. Carcasa şi capacul spate sînt făcute de exclusivista casă Richard Pfisterer, fabricant de carcase cu sediul în Pforzheim (gravură pe capacul spate, iniţialele RP într-un romb).
Anker este un brand al Andreas Huber Company (numele complet al mărcii a fost stabilit în 11 iunie 1912: „Reichskrone–Anker–Uhr”). Andreas Huber a deschis la München, în 1856, un mic atelier şi magazin de ceasuri. 24 de ani mai tîrziu, Regele Bavariei îi decerna titlul de „Furnizor de Ceasuri al Curţii Regale”. Din 1888 micul atelier devine Andreas Huber Company şi se mută în inima München-ului. Ca urmare a reputaţiei sale pentru standardele de producţie de cea mai înaltă calitate, compania a fost invitată să participe la o competiţie pentru a produce echipament cronometric pentru observatoarele astronomice din München şi Hamburg. În 1913, firma îşi deschide reprezentanţe la Berlin şi la Hamburg. Toate atelierele au fost însă închise pe perioada Primului Război Mondial, dar în 1924 compania şi-a revenit spectaculos, astfel încît unul dintre dirijabilele Zeppelin a fost echipat cu cronometre şi alte instrumente făcute de Anker, iar în 1936 compania a obţinut contractul de cronometrare la Jocurile Olimpice de Iarnă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, atelierele, birourile şi cartierele generale de vînzări au fost distruse. Cu timpul, Andreas Huber Company a devenit, de asemenea, un excelent retailer şi ceasornicar pentru mărci celebre de ceasuri fabricate în Elveţia, Franţa şi Germania. În paralel cu reprezentanţa, service-ul şi restaurarea de ceasuri de lux, Anker a menţinut permanent un atelier pentru ceasuri vechi şi a lansat generaţii întregi de ceasornicari de precizie. Cel mai probabil, după împărţirea Germaniei, Anker a devenit o marcă în portofoliul Ruhla.
Ceasul face parte din colecţia personală, arată perfect şi funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.
Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.