ceas Tourist automatic, mecanism ETA 2472 fabricaţie circa 1965-1970

Share

Acest ceas Tourist automatic dispune de un mecanism ETA 2472 în varianta de top cu 25 de rubine (a fost fabricat şi în variante cu 17 sau 21 de rubine), secundar central şi calendar, fabricat aproximativ între 1965 şi 1970. Acest mecanism a stat la baza altor mecanisme cum ar fi Alpina 689, Cortebert 286, Doxa 118, Dugena 1008, Gübelin 7026, Hamilton 694A, Junghans 651.02 sau Movado 608. Data se schimbă exact la miezul nopţii. Ceasul are dimensiunile de 34×39 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are 25,6 mm diametru şi 5,3 mm înălţime. Balansierul uriaş, prevăzut cu amortizoare Incabloc, execută 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor, complet armat, asigură o rezervă de mers de 42 de ore. Una dintre particularităţile excentrice ale acestui mecanism este calendarul, extrem de complicat, cu arcuri lamelare (de aceea, la orice intervenţie la mecanism, trebuie acordată atenţie maximă deschiderii şi demontării acestuia). De asemenea, apertura de calendar este aşezată la ora 6. Carcasa este placată cu aur. Cadranul este decorat cu guilloche-uri tip griliaj.

 

Tourist a fost o marcă elveţiană de ceasuri, fabricată între 1950 şi 1970 în orăşelul Welschenrohr (districtul Thal, cantonul Solothurn; în franceză – Rosières) de către manufactura Adolf Allemann Fils SA. Dezvoltatorul acestui brand a fost Adolf Allemann, născut în 1917 la Balsthal. Tot în Welschenrohr are fabrica un alt important producător de ceasuri, Gunzinger Frères S.A. (cunoscut datorită brandului Technos). Potrivit Registrului Comercial Elveţian (acolo unde sînt datele tuturor firmelor înregistrate vreodată în Ţara Cantoanelor, precum şi a contractelor lor), marca Tourist era distribuită de mai multe firme: Friedrich Mauthe Gmbh (cu sediul în Schwenningen, Germania), Phinney-Walker Co. (înregistrată în Nwe York, U.S.A.), Semca SA / Louis Schwab (cu capacităţi de desfacere în Moutier, Lausanne şi Delémont – Elveţia). După retragerea din afaceri a lui Alleman, drepturile au fost achiziţionate de Schindler & Moenig SA / Lloyd & Limaro SA, care au continuat să vîndă o scurtă perioadă de timp, pînă cînd falimentul i-a forţat să tragă definitv obloanele, la fel ca alte sute de mărci elveţiene mai mici. Deosebit de remarcabil este modelul Tourist Everlight, creat în 1957 în premieră mondială ca primul ceas cu cadran iluminat electric, cu ajutorul unui acumulator. Adolf Allemann moare în 1993, iar ceasurile Tourist pe care colecţionarii le găsesc din ce în ce mai greu astăzi rămîn să măsoare mai departe timpul.

 

Ceasul arată bine şi funcţionează la secundă. Se livrează cu cureaua nouă de prezentare. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *