ceas Orient automatic multi-year calendar, mecanism 46941

Share

Acest ceas automatic multi-year calendar, cu dimensiuni generoase, este echipat cu un mecanism in house Orient 46941 cu 21 de rubine, secundar central, calendar perpetuu şi dublu calendar (dată + zi). Atît ziua cît şi data sînt cu setare rapidă: pentru setarea rapidă a zilei se foloseşte butonul special situat în dreptul orei „2”, iar data se setează rapid prin tragerea remontoarului în prima poziţie şi rotirea acestuia spre înapoi. Al doilea remontoar, situat în dreptul orei „4”, are rolul de a fixa calendarul multi-anual. Orient XL Perpetual Calendar are cel mai eficient şi unic mod de prezentare a datelor. Are calendar lunar perpetuu care afișează săptămâna în curs, luna si anul. Ceasul are dimensiunile de 45×46 mm şi distanţa între anse de 19 mm, iar mecanismul are 27 mm diametru şi 5,45 mm înălţime. Balansierul lis din glucydur prevăzut cu amortizoare Diashock efectuează 21.600 de bătăi pe oră. Resortul asigură, complet armat, o rezervă de putere de 41 de ore. După tipul de amortizoare de la balansier apreciem că acest ceas a fost produs aproximativ în anii ’70. Designul acestui model de ceas ORIENT este aproape identic cu seria de ceasuri automatice Wittnauer 2000, deoarece Orient a fabricat aceste modele pentru Wittnauer, prin contract ! Ceasul este într-o stare foarte bună şi funcţionează foarte bine. Carcasa din oţel nu prezintă zgîrieturi, iar geamul este nou. Indecşii şi indicatoarele orare sînt marcate cu superluminova (fosfor). Cadranul are o superbă culoare verde. Un ceas greu de găsit într-o stare atît de bună şi care arată mult mai bine în realitate.

 

Istoria companiei Orient începe în 4 martie 1901, cînd Yoshida Segoro pune bazele firmei Yoshida Watch Shop în cartierul Ueno din Tokyo, vînzînd ceasuri importate. După 50 de ani firma lui Segoro se transformă în Tama Keiki Co., iar producţia de ceasuri va demara la fabrica din Hino. În 1951, Tama Keiki îşi schimbă numele în Orient Watch Co. Ltd, nume sub care devine celebră. După modele din ce în ce mai performante, în 1965 iese pe piaţă unul dintre cele mai reprezentative modele ale companiei, Multi-Year Calendar. Doi ani mai tîrziu, Orient lansează modelul Fineness, la vremea aceea cel mai subţire ceas din lume. La începutul anilor ’70, cînd majoritatea producătorilor se reprofilau spre ceasurile cu quartz, Orient a continuat să facă ceea ce se pricepea cel mai bine: ceasuri automatice. De altfel, compania este renumită tocmai pentru înaltul nivel calitativ al mecanismelor sale automatice. În 2009 Orient se afiliază la Seiko Epson Corporation, operînd în continuare ca entitate individuală dar producînd cu precădere mai mult componente de computer decît ceasuri. Logo-ul Orient este format din doi lei care ţin între ei o coroană: leul din stînga reprezintă compania, cel din dreapta reprezintă partenerii companiei, iar coroana din centru reprezintă clientul. De-a lungul timpului compania japoneză a stabilit mai multe premiere: în 1956 a fost lansat modelul Orientstar Dynamic – primul ceas la care secundarul nu se mai afla într-un cadran separat. La scurt timp după aceea, secundarul central a devenit un standard în industria ceasurilor; în 1964 apare Grand Prix 100 – mecanismul cu cele mai multe pietre pretioase (89 rubine si 11 safire) şi lista ar putea continua.

 

Ceasul arată foarte bine şi funcţionează la fel de bine. Se livrează cu brăţara de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *