ceas Lugran, cadran guilloche, mecanism extraplat Peseux 7040 fabricaţie circa 1969-1970

Share

Acest ceas Lugran este echipat cu un mecanism extraplat Peseux 7040 cu 17 rubine, fabricat cu aproximaţie în 1969 sau 1970. Din acest mecanism, modificat, au fost dezvoltate şi mecanismele Dugena 3803, Dugena 608, sau chiar Girard-Perregaux 091. Ceasul are dimensiunile de 30×33 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 23,3 mm şi o înălţime de numai 3,1 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc execută 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 44 de ore. Capacul spate din oţel, în stare foarte bună, este ştanţat cu seria 207704. Carcasa este placată cu aur (ştanţă între anse, la ora 6). Cadranul în stare foarte bună, cu indecşi şi indicatoare negru-aurii, are superbe guilloche-uri pe toată suprafaţa. Fotografiile n-au reuşit să surprindă nici pe jumătate frumuseţea acestui cadran.

 

Marca Lugran a aparţinut, iniţial, Montres Credos SA, fondată în 1945, cu sediul în Nidau şi Biel. A mai fabricat ceasuri şi sub mărcile Belle Epoque, Horoscop, Credy, Overlord, Warines şi Zourny, pînă la achiziţia sa de către S.I.V.O.S. SARL cu sediul la Milano.

 

Ceasul este într-o foarte bună condiţie tehnică (funcţionează la secundă) şi estetică. Provine din colecţia personală şi se livrează împreună cu cureaua de prezentare. Transportul revine cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

 

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *